Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2014 15:47 - Заключения на САЩ относно свалянето на полет MH17
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 1034 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 22.07.2014 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Заключения на САЩ относно свалянето на полет MH17 и неговите последствия
  • По наша преценка полет MH17 е бил най-вероятно свален от ракета земя-въздух от типа SA-11, изстреляна от контролирана от сепаратистите територия в Източна Украйна. Ние основаваме това заключение на няколко фактора.
  • През последния месец ние установихме нарастващ брой тежко въоръжение, преминаващо границата от Русия към Украйна в посока към сепаратистките бойци. Миналия уикенд Русия изпрати на сепаратистите конвой от военно оборудване от близо 150 машини, включително танкове, бронетранспортьори, артилерия и множество ракетни установки. Имаме също така информация, показваща, че Русия обучава сепаратистки бойци в база в Югозападна Русия. Това обучение включва и работа с противовъздушни системи.
  • Проруските сепаратисти са демонстрирали умения за работа с ракети земя-въздух и са свалили над една дузина самолети в последните няколко месеца, включително два големи транспортни самолета.
  • По времето, когато полет MH17 изгубва контакт, ние установихме, че ракета земя-въздух е била изстреляна от област, контролирана от сепаратистите, в Югоизточна Украйна. Ние вярваме, че тази ракета е била от типа SA-11.
  • Прихванати разговори на сепаратисти, качени в You Tube от украинското правителство, показват, че сепаратистите са притежавали системи SA-11 поне от понеделник, 14 юли. В прихванатите разговори сепаратистите споменават няколко пъти, че имат и предислоцират системите БУК (SA-11).
  • Постинги в социалните медии от четвъртък показват системи SA-11, предвижващи се през контролираните от сепаратисти градове Торез и Снижне, близо до мястото на катастрофата и предполагаемата точка на изстрелване на ракетата земя-въздух. От тази позиция SA-11 има обхват и височина с възможност да свали полет MH17.
  • Украинците също имат системи SA-11, но ние сме сигурни, че не е имало украински противовъздушни системи в обсега на катастрофата. Освен това украинските сили не са изстреляли нито една ракета земя-въздух по време на конфликта, въпреки че често са се оплаквали от нарушения на тяхното въздушно пространство от страна на руски военни самолети.
  • Малко след катастрофата сепаратисти, включително самопровъзгласилият се „министър на отбраната” на Донецката народна република Игор Стрелков поемат отговорност за свалянето на военен транспортен самолет, което е публикувано в социални медии.
  • В прихванатия разговор, който беше широко разпространен в интернет, известен сепаратистки лидер казва на друг човек, че сепаратистка фракция е свалила самолет. След като стана ясно, че това е бил граждански самолет, сепаратистите свалят от социалните медии публикациите, с които се хвалят, че са свалили самолет и че притежават системата БУК (SA-11).
  • Аудиозапис, предоставен на медиите от украинските сили за сигурност, е бил анализиран от международни специалисти по разузнаване, които потвърдиха, че това са автентични разговори между известен сепаратистки лидер, сравнявайки предоставените в интернет от Украйна аудиозаписи със записи на известни сепаратисти.
  • Видеозаписи, публикувани вчера в социалните медии, показват ракетна система земя-въздух SA-11, придвижваща се на транспортна установка през Краснодон обратно в Русия. Видеозаписът показва, че на тази система липсва поне една ракета и се предполага, че тя е произвела изстрелване.
  • Събитията на земята на мястото на катастрофата ясно показват, че сепаратистите имат пълен контрол над този район.  
  • bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/issues_07202014.html
  • image



Гласувай:
3



1. olivie - Пълни глупости
21.07.2014 16:18
Достатъчно е да си отговорим на въпроса кой има полза от това становище и всичко си идва на мястото.
цитирай
2. dnevniknabakshish - пълни умности
21.07.2014 17:32
Достатъчно е да си отговорим на въпроса кой има полза да отрича това становище и всичко си идва на мястото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 776458
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930