Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2015 22:11 - Хубава статия за войната в Украйна
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 2263 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 25.01.2015 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Сме ли Мариупол? От Драгомир Иванов

image
Това е списъкът на убитите и ранените при вчерашния ракетен обстрел на жилищни райони в 500-хилядния украински град Мариупол, на брега на Азовско море. Колкото и кремълската пропаганда да тръби, че виновни за 30-те убити и близо 100-те ранени били украинските сили, истината не може да се скрие, нито замаже. Дори и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която досега оставаше сляпа за очевадната руска агресия в Украйна и все търсеше беззъби и консенсусни формулировки, обяви след проучване на място от теренните си екипи (в които участват и руснаци), че ракетите "Град" и "Ураган" (поне 19 на брой) са изстреляни от зони под контрола на т.нар. "Донецка народна република"
Но погледнете още веднъж имената на жертвите: Попова, Макаров, Кашина, Бобинев, Борисов и т.н. Чисто руски фамилии, наред с украинските Игнатенко, Баранюк, Скуренко... Млади и стари, всякакви, включително и момче на 4-5 години. Крайно време е светът най-после да разбере, че

войната в Украйна няма нищо общо нито с езика,

нито пък с някакви уж застрашени права на рускоговорящото население там. Руснаци убиват цивилни рускоговорящи в рускоговорящия Мариупол - както и по всички други места на бойната линия в Източна Украйна. А претекстът за "защита на рускоговорящите" е само един ужасяващо циничен воал за истинските намерения на Кремъл: да не допусне Украйна да стане нормална държава, да се освободи от мечешката прегръдка на Москва и да заживее собствен живот. По собствените си разбирания и с всичките произтичащи от това лъкатушения, заблуди, падения и възходи, а не да бъде "изконна руска покрайнина" (краина), върху която да се извършват зловещите експерименти на еректиралия "русский мир".
...
Но най-жалкото е, че Европа и цивилизованият свят (към който поне на хартия принадлежи и нашата схлупена и сгушена в провинциалността си татковина) все още не смеят да назоват нещата с истинските им имена. И упорито отказват да заявят на висок глас, че

не иде реч за никакви "опълченци" или "сепаратисти",

които едва ли не със скритите на тавана пушки от Втората световна се сражават с украинската армия. Колко наивен трябва да си, за да повярваш, че без помощ отвън, без директна военна подкрепа от Москва може да се водят бойни действия по фронт с дължина над 200 км (от Луганск до Мариупол)?
...
Но гледайки поредната "дълбока загриженост" от западния свят, не съм особен оптимист. Путин и Лавров продължават да се подиграват с обезпокоената Европа, която само повдига рамене и приема декларация след декларация, която никого и с нищо не обвързва. Видяхме го и на последния кръг от разговори в Берлин, където руският външен министър ехидно каза, че никой не може да потвърди наличието на руски военни и въоръжение в Донбас. Или както посочва журналистът Александър Морозов: "И, действително, никой не го и потвърждава. Всичките разузнавания на страните от НАТО, Държавният департамент на САЩ, международните организации, ОССЕ се съгласяват с това, че военната техника в Донбас се е самородила от животворните стари въглищни находища". 

Украйна, за съжаление, все още изглежда сама и изоставена от Европа - както беше и преди година, по време на катастрофичните събития на Майдана. Явно Европа все още умира от страх за благосъстоянието си, както написа тогаваполският писател Анджей Сташиук .

www.dnevnik.bg/sviat/2015/01/25/2459751_sme_li_mariupol/



Гласувай:
12



1. sullltan - имаше време
25.01.2015 23:33
когато смятах руснаците за цивилизовани хора. Tе били маймуни.
Като един мустакат блогер, който обича да заплашва с колене и бесене.
цитирай
2. ssvetozar - когато смятах руснаците за циви...
25.01.2015 23:38
sullltan написа:
когато смятах руснаците за цивилизовани хора.


И аз. Сега се видя кои какви са. 85% срещу 15%(одобрението за Путин, т.е. одобрението за всички тези убийства). Все пак 15% са против Путин.
цитирай
3. 1997 - Две транспортни спирки, два майданни изстрела
26.01.2015 07:41
Когато нещата се стабилизират, някой ги разбърква. Има хора, които по принцип не биват разследвани, но са готови да стрелят по тези и онези на майдана, по тези и онези в Донецк и Мариупол. Дори да свалят граждански самолет и да не допускат страната собственик- Малайзия до разследването. Важно е да има жертви и обвинения срещу Русия. Не ги е срам!
цитирай
4. ssvetozar - Когато нещата се стабилизират, ...
26.01.2015 08:59
1997 написа:
Когато нещата се стабилизират, някой ги разбърква. Има хора, които по принцип не биват разследвани, но са готови да стрелят по тези и онези на майдана, по тези и онези в Донецк и Мариупол. Дори да свалят граждански самолет и да не допускат страната собственик- Малайзия до разследването. Важно е да има жертви и обвинения срещу Русия. Не ги е срам!


Не Ви ли е ясно кой е обстрелял Мариупол ? Прочетете статията и тогава коментирайте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 779425
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930