Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2015 09:29 - Порошенко иска миротворци от ООН в Източна Украйна
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 5491 Коментари: 12 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Според украинския президент подобни сили ще помогнат за гарантиране на сигурността

Украинският президент Петро Порошенко поиска в Източна Украйна да бъдат изпратени миротворци на ООН, които да следят за спазване на примирието.

Порошенко заяви, че подобни сили ще помогнат за гарантиране на сигурността в ситуация, в която обещанията за мир не се спазват. Коментарите му дойдоха, след като украинските войски се оттеглиха от стратегическия град Дебалцево след интензивни боеве.

news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0/%D0%9F%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%9E%D0%9E%D0%9D-%D0%B2-%D0%98%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0_l.n_i.135359_c.30.html#.VObhnOasWo0


Т.е. вижда се кой иска мир и кой ( а именно Русия ) иска война и убийства.




Гласувай:
17



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
20.02.2015 09:38

Правилно!

На путлеристите не може да се вярва.

Многократно са хващани в лъжа. Любовта им към оръжията и кръвопролитията е всеизвестна. Да не споменавам алчността и болните фантазии за империя, каквато "заслужават" само в разюзданите си порно фантазии.

Още не могат да преживеят разпадането на СССР, което не им пречи да лъжат, че уж много се "радвали". Виждаме! Затова опитват да си върнат същите територии, ама ще ги прекръстят на "Русия".

цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
20.02.2015 10:05

Земята на Украйна принадлежи нe на някой друг, а точно на Украйна.

Hе както една кифла опита да ми излиза с номера, че руснаците си "искали тяхното". Попитах я дали ще разсъждава по същия начин, ако Tурция каже "Искаме си нашето" и нападне България - естествено, изпари се като дим, защото нямаше как да отговори.

цитирай
3. vencivaleri1951 - Има голяма разлика господин Писков
20.02.2015 11:05
tutankhamon661 написа:

Земята на Украйна принадлежи нe на някой друг, а точно на Украйна.

Hе както една кифла опита да ми излиза с номера, че руснаците си "искали тяхното". Попитах я дали ще разсъждава по същия начин, ако Tурция каже "Искаме си нашето" и нападне България - естествено, изпари се като дим, защото нямаше как да отговори.


Очевадната е , че Крим е населен предимно с руснаци, а България предимно с българи. Руснаците поискаха самоопределение /по подобие на Шотландия например/ и изразиха вота си. Впрочем ГДР и ГФР дори това не направиха и се обединиха в "абсолютно нарушение" на мирния договор. Никой не ги обвини че се прави анексия защото желанието на преобладаващата част от хората бе очевидно такова. Който говори обратното лъже. Например далеч преди събитията за да има някакво реално присъствие на "Киев" в местната власт се излезе с указ, а и е залегнало в конституцията кметът в Севастопол да се назначава от Киев и неговата воля е задължителна за Общинския съвет. Тоест хората в Севастопол се третираха като "крепостни" в това отношение. Е , няма да бъде вече така.

За Миротворците:
Надявам се , че Русия няма да" настъпи втори път мотиката" По време на Югославската криза повярва на "миротворците" и изтегли войниците си. Албанци , англичани и американци след това устроиха геноцид над сръбското население. Впрочем появи се и Косово като суверенна държава. Хайде сега ми обясни каква е разликата между Косово и събитията на полуострова и "Нова русия"?
В ООН американският представител каза в защита на обособяването на Косово като самостоятелна държава общо взето следното:
-Пеобладаващото население в Косово е от албанци чието искане е суверенна държава. Проведен е и референдум и резултатът е ясен. В противопоставянето на сърби и албанци загинаха хиляди и е невъзможно вече нормалното съжителство между тези общности. Конституцията на Сърбия, не е над ООН.
Хайде сега ми посочи поне една разлика от ставащото тогава и сега.

ПРодължение
цитирай
4. tutankhamon661 - vencivaleri1951
20.02.2015 11:14

Леле! И продължение ли има??!!??

Г-н Путлер, гледай поне в продължението да вкараш малко мисъл!

цитирай
5. vencivaleri1951 - продълж
20.02.2015 11:14
Руският представител каза следното
В света има много подобни райони където могат да възникнат подобни конфликти. Приемем ли , че Косово е в правото си да получи самоопределение, то ще трябва да редица подобни искания за суверенитет. ООН прие , че компактното население на дадена територия има право да иска самоопределение и в резултат на осовския референдум призна Косово за отделна държава, като прие за вярно казаното от американеца , че Конституцията на Югославия не е над ООН.
Хайде сега ми обясни защо конституцията на Украйна трябва да е


цитирай
6. ssvetozar - Очевадната е, че Крим е населен п...
20.02.2015 11:15
vencivaleri1951 написа:
Очевадната е , че Крим е населен предимно с руснаци, а България предимно с българи.


А с кого предимно е населена Кърджалийска област ?
цитирай
7. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
20.02.2015 11:24

Как ще намесваш двете Германии, бе? Това е една държава. Bсичко е станало доброволно. СВОБОДА!!! А към Pусия никой не би се присъединил по собствено желание - хората не обичат диктатурата.

И не ми говори за нарушения на договори, защото много неща са се променили оттогава. Hа теб, естествено, много ти харесва да повтаряш до безкрай за Хитлер, но него отдавна го няма. Cега Путин е на мястото му, което хич не очаквам да признаеш.

цитирай
8. tutankhamon661 - vencivaleri1951
20.02.2015 11:32

Ти май наистина не включваш, че номерът със заселването ще ни вкара в гражданска война. Луд ли си? Знаеш ли колко ще им пука на хората за червената идеология, когато засвистят куршумите, защото в България има много руснаци и кремълският изрод е решил да ги "защитава", крадейки територия зад прикритието на това удобно оправдание?

Как може путлеристите да сте толкова глупави и заслепени от алчност?!

цитирай
9. vencivaleri1951 - Хубаво, глупав съм и не го разбирам.
20.02.2015 13:03
Затова Ви моля вас умните и начетените да ми обясните каква е разликата между Косово и Крим, Севастопол и Нова Русия.
Понеже стана дума за обидинението на двете германски държави/аз не противореча, че обединението им е правилно и че няколко деситилетия са достатъчни германците да не потретят разпалвайки нова война. Впрочем французи, англичани и по късно руснаци изтеглиха окупационните си корпуси, но янките не. Буш старши заяви , че договорите са за това за да се изпълняват// то защо на германците да е позволено това което не е позволено на осетинците например. Една държава били ГДР и ГФР/абсолютно съм съгласен/, но Серена и Южна Осетия защо да не са???

Мисля си обаче, че Вашите аргументи могат да се сведат до едно. Съобразено с международните норми е само това от което имат янките интерес и в разрез е всичко в което имат интерес опонентите им. Това за преначертаване на границите е шлагер за наивници.
Преначертаха се границите на СССР без никой да пита хората. Милиони хора станаха чужденци в територии населявани и отвоювани от векове от предките им. Преначертаха се границите в бивша Югославия при това с десеткихиляди жертви и огромни разрушения. Преначертаха се слава Богу мирно границите на бивша Чехословакия,обедини се Германия. На референдум отидоха в Шотландия. Каталуния не получи правото на референдум, но се проведе такъв под друго заглавие и по скоро рано отколкото късно ще се отдели от Испания.
Въпросът с руснаците в България не стои. Те /тези които застроиха/ са чужди граждани и имотите им са собственост на юридически лица/фирми/ по Търговския закон. Тоест юридическо лице не може да има право на самоопределение.
За българските турци нещата обаче не стоят така за съжаление. Съгласно нашата конституция ние сме еднонационална държава. Поискат ли нашите турци самоопределение обаче и проведат ли легитимен/по провеждането му/ референдум правилата на ООН защитават тях. Тоест индентична ситуация на Косово.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Ти май наистина не включваш, че ...
20.02.2015 16:36
tutankhamon661 написа:

Ти май наистина не включваш, че номерът със заселването ще ни вкара в гражданска война. Луд ли си? Знаеш ли колко ще им пука на хората за червената идеология, когато засвистят куршумите, защото в България има много руснаци и кремълският изрод е решил да ги "защитава", крадейки територия зад прикритието на това удобно оправдание?

Как може путлеристите да сте толкова глупави и заслепени от алчност?!


цитирай
11. tutankhamon661 - vencivaleri1951
20.02.2015 18:45

За Косово не говоря, защото не съм видял достатъчно информация, която да определя като надеждна. Не можеш да го разбереш, тъй като сляпо следваш опорните точки от Кремъл, мислейки ги за “свое мнение”.

Във всеки случай аз съм против раздробяването по принцип, но и против обединението с тоталитарни държави. И това не можеш да разбереш, понеже нямаш нищо против тормоза над хора, стига да не закачат теб.

Не ми разправяй кое било фирма, кое човек и това щяло да ги спре! Путлеристите нарушиха достатъчно закони, включително Божиите, за да се съобразят точно пък с тези и точно пък с нашите.

Фантазирай със самопомпащите се дебили! Гледам, че си сътворил нова глупост и неслучайно малоумният Подводни е първият коментиращ – човек, сънуващ рептилоиди. Аз няма да се обяснявам на хора, които съм разобличил като мошеници. Стойте си у Blog.bg и се самозалъгвайте! Щом модераторите подкрепят самопомпащи се и самокоментиращи се идиоти, сътворили неграмотни празнословия, които не казват нищо, още по-малко привличат вниманието на нещо различно от “отчаяни съпруги” и “героите на Клошарево”, тогава моите интереси тук приключват с няколко блогъри.

цитирай
12. jelev03 - Venciq,Venci
20.02.2015 19:34

Тоя път няма да те нарека по другия начин, но явно наистина не вдяваш, или не искаш умишленно да рязбереш какво се мъчат да ти обеснят другите във блога! Най-голямата грешка на Украйна и запада е, че не затворина границата преди инвазията! Ако я бяна затворили и охранявали както трябва, включително и син контингент(както сега искат) и тогава трябваше да направят референдума, нещата щяха да са коренно различни! Също така споменаваш Серена и Южна Осетия. Ами Дагестан, Чечня, Ингушетия, Северен Кавказ, включително и от тебе споменатите, където руснаците са под 2%, защо твоя любим Путераст, не ги остави да се самоупределят? Нямаш отговор на тоя въпрос, аз знам. Щото ботуша вършей и тревичка не може да поникне там! Говориш за Косово. Да не са станали 53 ят щат, че постоянно да го натякваш!? Затова недей да да ни цитираш едни същи червенни нанизи от букви, ами си размърдаи малко това което е в главата ти! И след като така и така си губиш времето да постваш, поствай но недей 70 процента от коментариите под писанията ти да са твои! Смешно е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 771519
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031