Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 22:09 - Путин се оплита в лъжите си
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 5818 Коментари: 14 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Чета новините около убийството на Борис Немцов.
Моето първоначално мнение беше, че това е работа на Путин и засега не се е изменило.
Путин е поръчал убийството на чеченци( защото те са си природни убийци ), като естествено не го е направил пряко, а косвено, през няколко ръце и сега избива междинните звена, за да замаже следите( чух по радиото, че някакъв чеченец се "самовзривил", когато се опитали да го арестуват).  
Интересното е обаче, че путинския ортак Кадиров го поставя в небрано лозе, като прави странни изказвания например : 

"Ако съдът потвърди вината на Дадаев, то убийството на човек е тежко престъпление. Но искам да отбележа, че той не може да е действал срещу Русия, заради която дълги години е рискувал живота си“, написа Кадиров в „Инстраграм“. "

www.focus-news.net/news/2015/03/08/2034355/ria-novosti-ramzan-kadirov-e-razporedil-proverka-na-obstoyatelstvata-okolo-uvolnyavaneto-na-zaur-dadaev.html

Т.е. по логика според Кадиров убийството на Немцов е в полза на Русия( т.е. на Путин).

Ще продължа да следя този театър( или цирк).



Гласувай:
10



1. 1997 - Изобилие от предубеждения
09.03.2015 10:55
Човек често определя съжденията си от "първоначално мнение", от предубеждение за "природни убийци", и в такъв случай логиката му остава чужда.
Не може да му се обясни, че ако едно действие има някакъв мотив, не е задължително той да е включвал прогоза за полза и вреда.
Поради това няма да убеждавам автора, че Дадаев може да не е искал да навреди на Русия, но обективно убийството на политик е във вреда на демокрацията в Русия. Не зная как е там, но в нашия НК няма убийство за доброто на страната, както да речем елините са уважавали тираноубийството.
цитирай
2. vmir - Снощи по тивито съобщиха, че е обявил убиеца за "патриот".
09.03.2015 15:42
Или е адски тъп за да не може да направи разлика между лична и групова преценка, или е изпълнявано негово нареждане и сега се нуждае от оправдание с похвални мотиви. Според мен Путин едва ли е дори косвения поръчител на Немцов, но глупавото слагачество, без което няма шанс да управлява е част и от неговия "съзнателен" стил на управление, а дали това му харесва или не е без значение. Освен, ако Путин не планира да елиминира няколко управленски ешелона или поколения, но пък такива работи не стават незабелязано и значи пак ще има бум-бум.
цитирай
3. ssvetozar - Според мен Путин едва ли е дори ко...
09.03.2015 16:50
vmir написа:
Според мен Путин едва ли е дори косвения поръчител на Немцов, .


А според мене няма как да не е. Такова показано убийство на такова знаково место в една 100% полицейска държава е невъзможно без най-високо одобрение. Тези смешни фантазии сега само подтвърждават това.
цитирай
4. nagodi62 - Няма никаква логика. Нито времето, ...
09.03.2015 17:23
Няма никаква логика. Нито времето, нито мястото, нито способът говорят за поръчка на Путин.
цитирай
5. ssvetozar - Няма никаква логика. Нито времето, ...
09.03.2015 17:31
nagodi62 написа:
Няма никаква логика. Нито времето, нито мястото, нито способът говорят за поръчка на Путин.


Според мене има, но ако искате кажете каква е Вашата логика.
цитирай
6. vmir - 3. ssvetozar,
09.03.2015 18:23
ssvetozar написа:
vmir написа:
Според мен Путин едва ли е дори косвения поръчител на Немцов, .


А според мене няма как да не е. Такова показано убийство на такова знаково место в една 100% полицейска държава е невъзможно без най-високо одобрение. Тези смешни фантазии сега само подтвърждават това.


Може и да си прав, има разлика между формалната логика и логиката на престъпника, който тръгва от желанието да заблуди и обърка. Виж какво открих току-що:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/03/09/2487590_putin_nagradi_kadirov_s_pocheten_orden_za_trudovi/

Явно добре се е потрудил Кадиров, щом снощи заяви, че неговият човек - убиецът е "патриот", а днес бащицата му връчва награда за "трудови успехи".
цитирай
7. vmir - Опаааааа, още един усърдно трудещ се награден днес!
09.03.2015 18:39
Ама то днес май било ден за награждаване на катили!? Брей, как неуморно се трудят тези хора и как шефа им не се умори да ги награждава за едно и също...
цитирай
8. vencivaleri1951 - Хайде да помислим сериозно без предубеждения
09.03.2015 18:43
Авторът иска да ни убеди, че Путин има някаква лична вендета срещу Немцов и избира да се отърве от него точно в момент в който е "под око" на различни служби, журналисти, политици. И за целтта наема килъри които застрелват немцов пред камери, пред свидетели, с куршуми от 70те и оставят биологични отпадъци след себе си къде ли не . Както виждаме, по тези следи ги хващат за нула време. И всичко това поръчва човек който има на разсположение едни от най сериозните и ефективни служби в света. Поимислете само какво направиха тези служби с полуострова. В момент когато бяха загубили инициатива и нека си го кажем направо-проспаха покрай Олимпиадата "Майдана" без нито един изстрел си върнаха Крим и Севастопол и взеха инерция която остави Запада без полезен ход. Сега авторът иска да ни убеди, че Путин изведнъж се е "разпуцал" като пиян кум на сватба. При целото ми уважение към светозар не мога да се съглася, а и руският Президент няма вендета към Немцов-по скоро покойният е имал такава към него. Все пак на Немцов се гледаше като на заместник на Елцин, а и той самият ако си го спомняте от онези години излъчваше увереност на бъдещ стопанин на Кремъл.
Защо версията която се прокрадва уж от показанията на обвинения за убийство на верска основа, да е несъстоятелно в Русия и състоятелно във Франция. На верска основа в Русия са извършвани ужасяващи престъпления. Само си припомнете какво правят азерите с арменците, ужасяващите атентати в днешно време в Русия...Всичко това е на верска основа. Северен Кавказ е ислямизиран далеч по радикално от коя и да е страна в Европа. Убийството на Немцов като бруталност, като подготовка, като обреченост на извършителите е огледално на убийството на журналистите в Париж.
Аз мисля така, но не налагам мнението си. Възможни са и други варианти и това бърборене да е нарочно докато се върви по други следи. С едно не мога да се съглася-да се подценява интелегентността на руския президент. Може да е "аутист" но е интелегентен и умен аутист:)
цитирай
9. vidirin - Споделям мнението,
09.03.2015 19:08
че няма начин да стане без участието на Путин. Русия не е някакъв разграден двор. Ако там има нещо, което работи постоянно и на пълни обороти, то това е полицията. А хора като Немцов винаги са под наблюдение, колкото и да ги представят за незначителни.
цитирай
10. raders - Логиката не е от значение, когато ...
09.03.2015 19:15
Логиката не е от значение, когато става въпрос за убийство. Нужни са много сериозни доказателства, за да произнесеш думите: "този е виновен". Путин може да има много трески за дялане /сигурно е, че има в тази каша с Украйна/, но не може Сулю и Пулю да му вменяват вина на базата на умозаключения.
цитирай
11. latestnews - Вие може да си имате, разбира се, ...
09.03.2015 21:35
Вие може да си имате, разбира се, всякакво си ваше лично си, мнение.
Вашето мнение, обаче, не се покрива с мнението на руската общественост по въпроса.
Не е зле да четете малко преди да давате тон в България.
цитирай
12. vmir - За бандита убийството е върховен принос:
09.03.2015 21:45
А за серийния убиец, убийството на отделния човек е рутина и отлично свършена работа.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1404933

След всичко това някой въобразява ли си, че политическите убийства в Русия ще намалеят? И дали средният и низшият ешелон ще бъдат щастливи тарикатите по върховете на властта да си измиват ръцете с тях?
цитирай
13. ssvetozar - Защо версията която се прокрадва уж ...
09.03.2015 22:03
vencivaleri1951 написа:
Защо версията която се прокрадва уж от показанията на обвинения за убийство на верска основа, да е несъстоятелно в Русия и състоятелно във Франция.


Защото Немцов не е имал никакви проблеми с мюсюлманите.
цитирай
14. usandthem - Виждам,че и синът на полка е подхванал новата версия за "верска основа"
09.03.2015 22:05
Ама, чакайте, ушанки - какво стана с украинско-цереушната следа ?! Нали американците искаха да злепоставят слънцеликия ?! Мурзилки, кремълското джудже си прави ташак с вас.Така и за Крим повтаряхте неговата първоначална версия - "ние нямаме нищо общо - те хората поискаха и си решиха на референдум да се присъединят към Матушка". Днес отново сте смешни - джуджето си призна ! В трейлъра на предстоящия документален филм разказва как са планирали и как са осъществили "захвата" на Крим. Значи един от видните кадировци се почувствал засегнат щото Немцов казал , че "на карикатурите не трябва да се отговаря с куршуми" и подбрал още 4 авери да отмъщава. Без знанието на Кадиров( и на Путин, разбира се), въоръжени, с една кола, на стотина метра от Кремъл, изключват камерите, стрелят като на чеченска сватба, убиват, заминават си и чак след 9 дена ги арестува наркополицията в Ингушетия. Сега имаме две хипотези:- или специалните служби в Русия са най-големите тъпаци на света и не контролират центъра на Москва, или са съучастници. И в двата случая трябва да валят оставки и да има разследване. Аз се сещам поне за десетина опозиционера, които подкрепиха френските карикатуристи и се изказаха за исляма много по-критично. Сега тия ще ги тепа ли някой, или Немцов е достатъчен, да се успокоят нежните души на резняците ?! Сега тоя Дадаев, като полежи някъде в пълен лукс и го хване някоя амнистия след време,като се успокоят нещата и мурзилките отново ще се изпълнят с преклонение пред "много интелегентния" кагебеец, който дрема в ГДР-то, докато по-способните бореха капитализма във федералната Германия и щатите. Той е толкова умен, че вдъхна живот на умрялото НАТО, чийто най-голям враг беше скуката, и накара всичките си съседи( дори Казахстан и Беларус) да мислят за влизане в него. Толкова е умен, че след златен дъжд от 3,5 ТРИЛИОНА долара за 15 години, докара икономиката до кривата круша, и накара Европа да програмира намаляване и отказ от руската енергийна зависимост. Гений !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 779747
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930