Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2015 16:50 - „Бук“ е свалил боинга над Донбас
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 2702 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Зенитно-ракетният комплекс „Бук“, с който може да е свален боинга на Малайзийските авиолинии в Източна Украйна, е бил превозван от прицеп Volvo между населените места в Донбас. Тази версия е представена от групата международни следователи. Нейните изводи бяха публикувани от полицията на Холандия.

В следствената група, влизат представители на Австралия, Белгия, Малайзия, Холандия и Украйна.

fakti.bg/world/137147-buk-e-svalil-boinga-nad-donbas




Гласувай:
6



1. vencivaleri1951 - ще те попитам няколко неща, но искам да помислиш и отговориш честно какво мислиш
01.04.2015 00:44
Как и кой позна, че ракетите на платформата са земя въздух. А защо не земя-земя?
И защо не с ядрен заряд. Смяташ ли , че район в който се водят сражения и който граничи с Русия е оставен без наблюдение от Пентагона или от подразделенията на НАТО? Имаш ли представа какви поражения може да направи една такава платформа с ракети земя, земя/ на практика от неспециалист не се различават /.
До ден днешен в украинските и западните медии четем какво журналисти видели, какви разговори случайно са прихванати и бла, бла ...
Руските военни дадоха своето становище, със съответните снимки-никой не ги опроверга, но не ги и коментираха.
Питам се военните на Запад защо си мълчат ?Ако те не са хванали с радарите си или не са заснели със спътниците си изстреляна ракета от ракетен комплекс то за какво се плаща на тези военни?

И друго. Дай един смислен отговор за какво е нужен подобен ракетен комплекс на опълченците , пък и с екипажа да са го получили. По какво да стрелят с него. За донбас са опасни самолетите които летят на сравнително ниска височина и ги обстрелват и бомбардират. С тях те си се справят успешно и на практика украинците престанаха да ги атакуват по въздух. За каво им е бил или им е БУК
цитирай
2. newsoftheworld - Единствено Русия има интерес от ...
01.04.2015 11:05
Единствено Русия има интерес от свалянето на боинга. Никой друг не би пожертвал толкова невинни хора заради политическите си игри. В Pусия това е традиция. Както и в поробените от тях земи преди 1989г.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Когато казах че само специалисти могат да познаят нямах предвид визуално
01.04.2015 11:45
анонимен написа:
"Как и кой позна, че ракетите на платформата са земя въздух. А защо, които се опровергават бързо. Сравнително скоро имаше някаква такава фалшификация по руската телевизия, която лесно беше опровергана. Даже мисля че имах постинг за това, ,



Визуално по нищо не можеш да ги различиш. Дали на ракетен комплекс са поставени ПВО или ракена земя земя със съответния заряд , гориво и програмирана за поразяване на наземни цели визуална разлика никаква. Тук вече спътниковите устройства засичат по температурата, по горивото , по количеството , а и качеството на заряда/дали не ядрен/ каква ракета е. Нали главно зарад това разпознаване янките подскачат , че зарад ПРО руснаците на практика излезнаха от договорките за ракети със среден радиус ва действие.
Янките казват това е отбранителна система, а руснаците казват: -а ние как да разберем. За да сме сигурни ще придвижим нашите ракети на Запад, което на практика до голяма степен обезмисля ПРО. Така че една ракета със среден радиус на действие без да е изстреляна много трудно е да бъде различена от пво ракетите. Основния въпрос е как американците или натовците не са засекли изстреляна ракета?

Колкото до "обикновено лъжливите руски съобщения" ще си замълча.
Тук не става въпрос за съобщение , а за данни от Команден пункт със съответните засичания, снимки на самолет в близост до лайнера, прихванати разговори от ръководството на движение и проче.
Отговорът на Запада беше, че данните не доказват нищо по категоричен начин и , че има международна комисия. Хубаво , ама комисията 8 и повече месеца откакто е създадена и мълчи.
Същевременно германски адвокати заведоха дела от името на германските жертви срещу Украйна, че самолетът е пренасочен в район където има военни действия. И ще ги спечелят
Парадокс е, че от комисията първо не допуснаха руснаците/а косвено ги обвиняват политици и медии/ , после изхвърлиха и малайзиците защото уж емоционално гледали на нещата и пречели на разследването. Чий е самолетът???
цитирай
4. vencivaleri1951 - Говориш глупаво и неверно
01.04.2015 12:08
newsoftheworld написа:
Единствено Русия има интерес от свалянето на боинга. Никой друг не би пожертвал толкова невинни хора заради политическите си игри. В Pусия това е традиция. Както и в поробените от тях земи преди 1989г.


Нито е първият, нито е последният свален самолет по погрешка.

Украинците свалиха грешно руски пътнически самолет преди няколко години по време на учение. Американците ирански. Впрочем обезщетенията за руския самолет бяха изплатени от руската авиолиния и правилно. Украинците си бяха обявили надлежно къде правят учение и нямало е какво да прави пътнически самолет там. Сбъркват го с мишена В Случая нито украинските военни имат вина ако са го свалили , нито бунтовниците имат защото този самолет в никакъв случай не е трябвало да бъде на това място. Той е насочен в място където се водят военни действия и са свалени не един и два самолета. Това е все едно да пусне учителката децата да минават на червено. Основна вина имат украинските ръководители въздушно движение Самолетът е свален случайно и ако има вероятност да е свален умишлено, то последните които имат полза от това са руснаците. Нали след този самолет им почнаха неприятностите. След това те отде да знаят , че самолет ще бъде отклонен и по кое време, та да изпратят и ракетен комплекс да го свали, а след това да си го приберат и през това време радари и спътници на Запада "ще лапат " мухи. Такива конспирации може да измисли само болен мозък, а най вече такъв който няма представа какъв механизъм е нужен да се задвижи, че подобна ситуация да се случи
цитирай
5. ssvetozar - "Основния въпрос е как аме...
01.04.2015 12:37
"Основния въпрос е как американците или натовците не са засекли изстреляна ракета?"

Засекли са я. Цитирах официалната позиция на САЩ.

"комисията 8 и повече месеца откакто е създадена и мълчи."

Нали тук става въпрос точно за версия на комисията.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Ти или не разбираш какво четеш или си попаднал на гугъл преводи
01.04.2015 14:07
ssvetozar написа:
"Основния въпрос е как американците или натовците не са засекли изстреляна ракета?"

Засекли са я. Цитирах официалната позиция на САЩ.

"комисията 8 и повече месеца откакто е създадена и мълчи."

Нали тук става въпрос точно за версия на комисията.

Комисията по разследването създадена специално за този случай и под егидата на ООН за последно съобщи, че становището и ще бъде обнародвано през лятото.
Тя бе атакувана от Русия в ООН, че бави нещата. При това на два пъти атакувана.
Това , че полицията в Холандия/ а и дали е така/ се произнесла по сведение на някакви експерти за някакъв влекач са глупости на търкалета
Колкото до американците.
Военните никога не са взимали становище по въпроса. Отговорът на множество журналисти за официалната американска версия по въпроса е:
По сведение на украинското ръководство и в известна степен по сведение на агенти на ЦРУ както и на близки нему ние считаме за вярно че самолет /полет едикой си/ е свален от проруски сепаратисти от контролирана от тях зона.
На въпросът дали военните нямат данни отговорът не е също променен.

Тече разследване и в рамките на него не е уместно да има каквото и да е вмешателство.
Това е официалното от Вашингтон. Ти вярваш ли, че ако имаха доказателство за руско или проруско участие щяха периодично да подгряват публиката с подобни измишльотини като платформата и влекача.

И какво търси самолетът над фронтови участък. Пак ти казвам , и да са го свалили бунтовниците /в което не съм убеден/ нямат вина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 778484
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930