Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2015 09:22 - Европа бие тревога: Руснаците купуват Унгария за 10 млрд. евро
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 1525 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Москва се съгласи да предостави заем от 10 млрд. евро на Унгария в рамките на финансирането на разширяването на атомната електроцентрала "Пакш", което се готви да извърши руската държавна корпорация "Росатом". Европейските критици на проекта заявяват, че за тази стъпка има политически мотиви: Кремъл си „купува“ благоразположението на едно от правителствата в Европейския съюз. Очаква се, че Будапеща ще получи първия транш от кредита още през тази година, коментира „Ройтерс“, позовавайки се на упълномощен представител на унгарското правителство.
...
Според „Ройтерс“, след подписването на договора Будапеща е станала доста по-дружелюбна към Кремъл. Така например, премиерът Орбан наскоро заяви, че „Европа си прострелва крака“, въвеждайки икономически санкции по отношение на Русия. Той също така активно насърчава идеята за строителство на нов тръбопровод за доставка на руски газ в Югоизточна Европа, като се заобиколи Украйна. Политиката на икономически санкции спрямо Русия противоречи на унгарските национални интереси, заявява Орбан.

През февруари Орбан прие президента Владимир Путин в Будапеща, с което стана единственият европейски лидер, поканил руския държавен глава на официална визита за двустранни преговори, откакто през миналия юли в Украйна беше свален малайзийски „Боинг“.

fakti.bg/biznes/137200-evropa-bie-trevoga-rusnacite-kupuvat-ungaria-za-10-mlrd-evro





Гласувай:
3



1. vencivaleri1951 - И защо не бие тревога за България Европата?
02.04.2015 10:28
Взимат кредит унгарците в размер на 20млрд лева и ще имат сериозна мощност която ще върне тези пари.
Ние ще вземем 16 млрд с част от които ще покриваме откраднатото в КТБ и вероятно на по късен етап и това в банката на либето на Борисов. Също ще санираме при неясни условия. Въпрос за размисъл е как в план сметката на одобрените вече кооперации за саниране разходите за последнатото набъбнаха почти двойно-40лв на м2 Или пък Гърция, Испания където западните банки отпуснаха необезпечени кредити и сега да не пострадат банкерите всички дружно плащаме.
Та ти европеецо Светозар не плачи за нисколихвения кредит на маджарите/сравни го с този който ние ще вземем/ Орбан е горе долу толкова време във властта колкото и Борисов. Стъпи на педала или се качи на автобус до Будапеща/бързи са и ефтини/ и виж за какво става въпрос. Да си чул в маджарско да се давят при всеки дъжд, циганите да тероризират масово села и градчета/а там мангалите хич не са малко/ Унгарците срещу нас да ходят не можем да ги стигнем. Превърнахме се в клоаката на Европа
Та питам къде по трябва да се тревожи Европата
цитирай
2. vencivaleri1951 - И от какво се възползва Русия?
02.04.2015 12:06
анонимен написа:
vencivaleri1951 написа:

Та ти европеецо Светозар не плачи за нисколихвения кредит на маджарите/


Постингът е 100% цитат, дал съм източника. Аз лично не съм безкритичен фен на Европа. С две думи - европейската култура е идеал за мене, но смятам че сега Европа е в дълбока (именно културна) криза, от което се възползват разни хищници и лешояди, като Русия.


Унгария се нуждае от електродобивни мощности , Русия може да ги произведе и достави. Унгария се нуждае от кредит/всяка централа се прави с такъв/, руснаците имат свободен ресурс и им предоставят. Естествено, че Русия ще спечели-работа за хората от Атом строй маш, банката от лихвите по кредита. Ще спечели и с пробив в ЕС. Тоест след построяването на този, а и чешкия реактор много от процедурите за напред ще бъдат спестени. Смяташ ли , че Орбан/защото него пустостват/ би се поколебал ако французи, канадци японци или американци бяха предложили по добри условия. /Ти само стой и гледай какво ще ни излезе американския реактор в козлодуй Припомни си американската Марица/ На пазара тревопасни няма, а и да има са диви биволи:) Въпросът е да търсиш своя интерес. Ние от много акъл останахме без сигурни енергоносители . От износител на ток и транзитьор на газ за Турция например се превръщаме във вносител от тази турция. Тоест всичко ни зависи от тях Както ни освободиха руснаците , така сега ни харизаха на комшиите. След десетина години анкара ще бъде по важна за нас от Брюксел. Ако добре познаваш западната култура/а от там политика и история/ би трябвало да си наясно с това. Доброволния отказ от Белене и Южен потокликвидираха всякаква переспектива да бъдем модерна държава с трудов ресурс малко по различен от този на охранители и сервитьори
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 771566
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031