Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2015 17:34 - Извънредно положение и масови арести на мигранти в Унгария
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 767 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Унгария обяви извънредно положение в 2 области и задейства нов режим за ограничаване на достъпа на нелегални имигранти - затвор за преминалите границата.
...

Тълпа от стотици мигранти натиска бариерата, издигната от унгарската полиция на главното шосе от Сърбия и скандира "Отворете границата!", предаде Ройтерс.

На граничния пункт Хоргош 2 от сръбска страна са се събрали голям брой мигранти, които искат да влязат в Унгария. Голяма част от тях пренощуваха в палатки в района. Мигранти продължават да пристигат на групи на пункта, съобщава още Танюг.

От днес Унгария започна да налага по-сурови наказания на влизащите незаконно в страната и увеличи срока на лежане в затвора за осъдени трафиканти на хора.

Новият унгарски закон за държавната граница, който влезе в сила от полунощ, предвиждадо три години затвор за тези, които преминат нелегално границата. Преминаването или повреждането на 4-метровата ограда на границата със Сърбия се смята за углавно престъпление. 

Група от 16 мигранти прерязаха тази сутрин оградата от бодлива тел на границата между Унгария и Сърбия и влязоха в Унгария, като бяха задържани веднага. Те ще бъдатпървите, спрямо които ще бъде приложен новият закон за държавната граница, предадоха Танюг и унгарската телевизия М1, цитирани от БТА.
  
Унгарските власти са задържали за часове 60 мигранти по силата на новия закон, планират да им повдигнат обвинения, предаде АП.

Самата граница е и физически затворена, тъй като след вдигането на оградата безатворен и последният път, използван от мигрантите - ж.п. линията Суботица-Сегедин, на която вчера следобед бе поставен вагон с бодлива тел, съобщава Танюг.
...
Сърбия: Отворете границата

Сръбският министър на труда и социалната политика Александър Вулин, който отговаря за миграционната криза, заяви днес, че Сърбия разговаря с унгарското правителство за струпването на имигранти на тяхната граница и посочи, че Будапеща ще "трябва да отвори границата", предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ние говорим с унгарците", каза Вулин пред Ройтерс на границата, където тълпите от имигранти растат, след като Унгария затвори южната си граница. 

"Те ще трябва да отворят границата", каза сръбският министър.

dnes.dir.bg/news/Germania-granitza-ungaria-granichen-kontrol-bezhanskiat-natisk-20036106





Гласувай:
3



1. olivie - И това не е решение:
16.09.2015 09:52
Вместо бежански лагери, ще им се наложи да правят затвори /за което няма да получат и грам признателност и помощ/ И то за какво? Да пазят баба Меркел и провалената й политика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 776411
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930