Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2015 11:26 - Ето до какво води приемането на бежанци
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  15-годишна от Дания закла майка си, гледала екзекуциите на "Ислямска държава" (видео)


15-годишната Лиза Борч, живееща в датското селце Квисел зверски заколи майка си заради това, че тя е изразявала своето отрицателно отношение към близките отношения на момичето-убийца с мюсюлманин от Сирия, съобщава Daily Mail.

Лиза била фанатизиран поддръжник на терористичната групировка „Ислямска държава” и мечтаела да воюва в нейните редици. С часове тя гледала видеа с обезглавявания на заложници, извършени от терористите. Сега обаче момичето може би ще има достатъчно време да преосмисли всичко, защото я чака тежка присъда.

Бруталното убийство Лиза извършила в компанията на своя приятел 29-годишния Бахтияр Мохамед Абдула. Борч се запознала с него близо до бежански лагер, който се намирал близо до дома й . Абдула пристигнал в Дания от Ирак. Той е мюсюлманин, какъвто е всъщност и предишният приятел на убийцата. Една година преди запознанството й с Абдула, младата датчанка се срещала с неназован ислямист от Сирия, но мъжът се разделил с нея и отишъл да живее в Швеция.

По разкази на приятели и близки Лиза с часове гледала в YouTube различни видеа, запечатали как терористите екзекутират европейски заложници.

По мнение на съда по този начин девойката се опитвала да преживее страданието си от раздялата си с предишния си възлюблен. В някакъв момент тя решила да пренесе гнева си върху майка си, на която никак не й харесвало увлечението на дъщеря й по радикален ислям.

Пред съда сестрата на убийцата разказала, че е трябвало да напусне родния дом, защото й омръзнали непрестанните кавги между Лиза и майка й.

След поредния такъв словесен сблъсък Лиза Борч взела кухненски нож и нанесла на майка си повече от 20 удара с него. Трагедията се разиграла през октомври миналата година.

Свидетел на убийството бил и Абдула, приятелят на момичето. Лиза Борч позвънила на полицията и казала, че майка й лежи в кухнята цялата в кръв. Освен това тя излъгала органите на реда, че няколко минути преди да я открие тя видяла как бял мъж излязъл от дома им.

Когато полицията пристигнала в дома на Борч те я открили да си играе със смартфона си. Лиза била напълно равнодушна към всичко, което се случвало около нея. На въпрос на полицай къде лежи тялото на майка й тя мълчаливо им показала с глава.

Впоследствие, в съда Лиза и нейният приятел се обвинявали взаимно в убийството на жената. Абдула се оправдал, че пристигнал при приятелката си след като вече майка й била мъртва.

Въпреки всичко и двамата били признати за виновни.

Съдът постановил 9-годищна присъда за Лиза Борч, като част от нея ще премине в специално отделение за непълнолетни.

Абдула получил 13 години затвор като след излежаване на присъдата той трябва да напусне страната. Те също така са осъдени да заплатят компенсация на пастрока на Лиза, както и на сестра й и по-малкия й брат.

www.24chasa.bg/Article.asp


Ето каква е схемата : идват бежанците,  интегрират се (т.е. ислямизират европейки) и след това колят всеки, който не им харесва.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 776519
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930