Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2016 12:49 - Твърдите и меките форми
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Интервю на Нено Димов пред "Стандарт" :

Нека не забравяме, че комунизмът и националсоциализмът са форми на една и съща тоталитарна система. И ако и да претърпяха крах, техните по-меки форми продължават да съществуват в Европа и не само. От тази гледна точка има нужда от противопоставяне на тези меки форми на ограничение на свободата и на терор, които съвременният социализъм налага, за отстояване на правото на свобода, предприемачество и капитализъм.
- Кои са меките форми на терор?
- Докато в Централна и Източна Европа върлуваше червеният социализъм, в Западна Европа и САЩ набираха скорост няколко форми, които днес виждаме отчетливо - политкоректността, левият мултикултурализъм, зеленият екстремизъм, форми на ограничаване свободата на словото. Те набираха сила и до голяма степен днес берем плодовете на този тип политики.
...
- Доколко политкоректността служи за прикриване на реалните проблеми и доколко е преграда срещу радикализирането?
- Политкоректността изобщо не е преграда пред радикализацията. Напротив - създава възможност за радикализиране и е хранителна среда за популизма. Политкоректността изкривява реалността, а изкривената реалност ражда чудовища - а те могат да са екстремизъм, национализъм, популизъм Е или нещо друго. И още - политическата коректност ограничава свободата на словото и на действието. Негърът трябва да е афроамериканец, циганинът - ром. Бедният е социално слаб, а умствено изостаналият - умен по различен начин. Политическата коректност забранява назоваването на истината, която може да се окаже дори престъпление (и как да не направим аналогия с комунизма). Е, остава утешението, че спокойно може да обиждате произволен бял хетеросексуален мъж или жена, християни. Може да говорите каквото искате срещу президента на САЩ и който европейски президент или премиер си изберете, но не можете да кажете нещо срещу защитените малцинствени групи, дори когато ви тормозят.

standartnews.com/mneniya-intervyuta/bsp_si_otiva_ako_ne__stigne_do_balotazh_naesen-336410.html



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 779489
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930