Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2016 10:13 - Германия трябва да остане Германия, настояват съюзници на Меркел
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 659 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Консервативните баварски сюзници на канцлера Ангела Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) призоваха за затягане на имиграционните закони в Германия, които обаче да бъдат благосклонни към мигрантите от „християнския културен кръг” на Европа, съобщава „Франс прес”, позовавайки се на партиен документ на ХСС.

ХСС също поиска забрана за мюсюлманските дрехи, покриващи цялото лице или част от лицето (бурки, фереджета, никаби, хиджаби и др.), да се сложикрай на двойното гражданство, железни правила новодошлите да се интегрират социално и да научат немски език, както и слагане на горна граница за приемане на максимум 200 хил. бежанци и мигранти на година.

Партията, която отдавна и остро атакува либералната позиция на Меркел относно бежанците, заради която през миналата година в Германия пристигнаха над 1 млн. бежанци, планира да представи документа на среща в петък.

Този ход на ХСС идва няколко дни, след като дяснопопулистката и антиимиграционна партия „Алтернатива за Германия” победи партията на Меркел на изборите в провинция Мекленбург-Предна Померания, както и година преди провеждането на общите парламентарни избори в Германия.

Меркел, чийто рейтинг започна да се срива на фона на кризата с бежанците, в сряда предупреди всички политически партии срещу падането до нивото на ксенофобската реторика на антиислямската „Алтернатива за Германия”.  

Но нейните коалиционни партньори от ХСС, които имат силни позиции в дълбоко консервативната и основно католическа провинция Бавария, не се отказват от критиките си в документа, който е с обем 5 страници.

Германия трябва да остане Германия”, се настоява в партийния документ, като се допълва: „Ние сме против нашата гостоприемна страна да бъде променяна чрез миграция и вълни от бежанци.”

Масов наплив, подобен на миналогодишния, когато десетки хиляди бежанци на ден навлизаха в Германия през Бавария, „не трябва при никакви обстоятелства да се повтори”, категорични са от ХСС.

Добавя се, че „държавата трябва да решава кого приема – не са мигрантите тези, които решават”.

Консервативната партия също така иска забрана на покриващата цялото лице бурка, наричайки я „униформа на ислямизма, огромна пречка за интеграцията и един от символите на репресията на жените, което е неприемливо в нашата култура”.

 




Гласувай:
1



1. appen13 - Прекалено късно се сетиха баварците. Мандалото хлопна !
10.09.2016 11:09
Народа ни има доста точно определение за безсмисленото политическо говорене на ХСС пред лицето на настъпващия радикален ислямски башибозук:
"След дъжд качулка".
Четвъртият анти-европейски райхъ-Германия го очаква бъдещето на Германски ислямски халифат.
Ни повече, ни по-малко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 771697
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031