Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 14:11 - Руската телевизия показа груба манипулация за сваления самолет
Автор: ssvetozar Категория: Политика   
Прочетен: 4284 Коментари: 11 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Не замърсявайте мозъка си. Не гледайте телевизия". Така популярният руски блогър Иля Варламов обобщи отвращението на мнозина зрители и потребители от поредното "разкритие" на руската държавна телевизия.

В петък Первый канал излъчи репортаж с твърдение, че се е появила сателитна снимка на момента, в който украински самолет стреля по малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна. При избухването му във въздуха загинаха всичките близо 300 души на борда му.

В предаването "Обаче" известният с близостта си с Кремъл журналист Михаил Леонтиев разказа цяла история как по интернет получил писмо от "Джордж Билт, представящ се за завършил Масачузетския технологичен институт и авиационен експерт с 20-годишен опит".

Към него имало и снимка, която била направена от шпионски спътник - "най-вероятно американски или британски", и на нея се виждало кък украински МиГ-29 първо стреля с оръдието си, а после пуска и ракета въздух-въздух срещу пътническия самолет.

"Проведохме подробен анализ на тази снимка и не открихме никакви признаци за фалшифициране", казва в репортажа Иван Андриевский, първи вице-президент на Руския съюз на инженерите.

С патос Леонтиев продължава: Човекът, изпратил снимката, какъвто и да е, безусловно е професионалист. За да се подправи нещо подобно е нужен дори още по-висок професионализъм, отколкото за достъп до такава информация. Господа, разполагате с тези снимки! Или с други! Покажете ги най-после! Сложете всичко на масата! Защото към настоящия момент има всички основания да се смята, че са извършени държавни престъпления от онези, които са унищожили самолета съзнателно и цинично. И от тези, които съзнателно и цинично скриват това, притежавайки изчерпателна информация."

Но само няколко часа бяха нужни, за да бъде разбита от потребители на интернет и тази манипулация.
Тя започва с твърде банална грешка - снимката, която Андриевский обяснява, че е получил по пощата на 9 ноември, се намира в интернет от 15 октомври .

После се оказва, че снимката е доста елементарно сглобен колаж от кадри от Google Earth от 28 август 2012г. и от картите на Yandex maps.

В официалната версия на руското министерство на отбраната се твърдеше, че в близост до малайзийския боинг е летял украински Су-25, докато силуетът на снимката е по-скоро на Су-27, а в репортажа се говори за МиГ-29.

При внимателно вглеждане в пътническия самолет се различава, че има несъответствие в мястото на изписване на фирменото име Malaysia. На падналия самолет то се намира изцяло над крилото, докато на този от снимката то е между крилото и носа.

www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/15/2419915_ruskata_televiziia_pokaza_gruba_manipulaciia_za/


В статията на "Дневник" има и снимки.





Гласувай:
25



1. blackpredator - има си хас
16.11.2014 14:44
прокопивия парцал да ни пробутваш

я тук още малко за варламов
http://rusvesna.su/news/1416043616

е що така, западните медии мълчат по случая, за разлика от прокопито?!
даже и псакито

А?
цитирай
2. bojinkata - как няма да мълчат като клипа си е ...
16.11.2014 15:18
как няма да мълчат като клипа си е истински! ще си пасуват, че иначе ще се размирише яко!
цитирай
3. valentinsent - Типично за руснаците. Да лъжат и да ...
16.11.2014 15:24
Типично за руснаците. Да лъжат и да ги хващат, че лъжат:) Дори това не умеят.
цитирай
4. ssvetozar - я тук още малко за варламов ...
16.11.2014 19:48
blackpredator написа:


я тук още малко за варламов
http://rusvesna.su/news/1416043616



Прочетох го. Благодаря за линка, добре е да има и друга гледна точка. Според мене обаче "опровержението на опровержението" е по-неубедително от началното опровержение на репортажа на руската телевизия. Едва ли обаче може да спорим по детайли в тези коментари. Всеки може да прочете и двете тези и да си направи изводи.
цитирай
5. blackpredator - Съгласен!
16.11.2014 21:37
ssvetozar написа:
Всеки може да прочете и двете тези и да си направи изводи.

Всеки да си направи извода.
цитирай
6. injir - И какъв е изводът? Трябва да е един.
16.11.2014 21:57
И какъв е изводът? Трябва да е един.
цитирай
7. alexs - Само един въпрос
17.11.2014 13:26
Кой имаше интерес самолета да бъде свален?
цитирай
8. vencivaleri1951 - Привет!
17.11.2014 14:24
Ще напиша това което мисля по въпроса:
Първо медиите/западните/ и коментиращите политици случая/западни/ избягват да коментират най-важното в случая-защо самолетът се е намирал над Донецк?
Това е кардинален въпрос защото да промениш маршрута на пътнически самолет, да му свалиш височината с половин километър над област където се водят сражения, където са свалени за месец повече от 10 самолета е най-малкото престъпно нехайство. Тоест дежурното въздушно ръководство още на другия ден трябваше да бъде зад решетките.
-Руснаците предадоха и побликуваха след това сателитни снимки, прихващания от Ростовския военен окръг. Западът коментира, че не всичко е ясно на тези снимки и проче. Възможно е! Къде са сателитните снимки на американците, на НАТОвските военни формирования. Да оставят без наблюдение границата с Русия, да не следят движението на ракетни комплекси с ракети прихващачи каквито са Буковете. Та тези ракети прихващат балестични такива. Това е приказка за наивници. Та за чий си даваме парите членувайки в НАТО когато тази структура не може да засече лайнер свален с ракета прихващач в централна Европа където не е спокойно , а се води война!
Месеци минаха от трагедията. Сепаратистите предадоха двете черни кутии. Тоест ако са имали укорителни действия ще дадът ли кутиите. Защо все още нямаме публикувани разшифрофката на кутиите? За ракета е ясно. Пилотът не може да я види или засече. Той обаче е водил разговори с кулата, променял е маршрут, височина. Ако е бил в близост със самолет най-вероятно е съобщил за него . Какви указания от наземното ръководство е получил?
И накрая още един важен въпрос. Как така през това време не можа да се "сглоби" самолета. Нямало сигурност за експертите!? А защо няма сигурност. Кой настъпва към Донецк, кой обстрелваше района? Отговорът е еднозначен-украински военни части.
Защо е нужно сглобяването.
Ами по разрушенията до голяма степен ще се разбере с какво е свален лайнерът.
Някой не иска обаче и въпросът е защо?
цитирай
9. ssvetozar - Защо все още нямаме публикувани ...
17.11.2014 15:09
vencivaleri1951 написа:

Защо все още нямаме публикувани разшифрофката на кутиите? За ракета е ясно. Пилотът не може да я види или засече. Той обаче е водил разговори с кулата, променял е маршрут, височина. Ако е бил в близост със самолет най-вероятно е съобщил за него .


Има публикувана разшифровка на кутиите - в предварителния холандски отчет за причините за катастрофата. Например ето тук има информация :

http://www.bbc.co.uk/russian/international/2014/09/140909_mh17_crash_dutch_report_findings

Пилотите не са видели никакакъв самолет, изобщо не са усетили нищо преди самолетът да бъде унищожен.

цитирай
10. vencivaleri1951 - Добре,
17.11.2014 16:29
ssvetozar написа:
vencivaleri1951 написа:

Защо все още нямаме публикувани разшифрофката на кутиите? За ракета е ясно. Пилотът не може да я види или засече. Той обаче е водил разговори с кулата, променял е маршрут, височина. Ако е бил в близост със самолет най-вероятно е съобщил за него .


Има публикувана разшифровка на кутиите - в предварителния холандски отчет за причините за катастрофата. Например ето тук има информация :

http://www.bbc.co.uk/russian/international/2014/09/140909_mh17_crash_dutch_report_findings

Пилотите не са видели никакакъв самолет, изобщо не са усетили нищо преди самолетът да бъде унищожен.



Вижте, това ечаст от разшифрираното. Главия въпрос е защо е бил променен маршрутът. Пилотът може да го направи единствено със заповед или разрешение на водещите го диспечери. В кутиите не може да липсват командите от земята.
Единствената приемлива версия за промяна и насочване към военноразмирен район е авария и евентуално приземяване на най-близко летище. Това не съществува и не се разглежда като хипотеза. Подскажете ми логична причина за промяна на варшрут и височина. Посочете ми логична причина , че НАТО и Пентагона да не следят военните действия, а от там и небето над района.
Посочете и аз ще призная, че логиката във мойте въпроси куца
цитирай
11. ssvetozar - Първо за "НАТО и Пентагона...
17.11.2014 18:37
Първо за "НАТО и Пентагона".
САЩ ясно казаха тяхната версия. Аз даже публикувах постиг за това :
http://ssvetozar.blog.bg/politika/2014/07/21/zakliucheniia-na-sasht-otnosno-svalianeto-na-polet-mh17.1282659
Там се казва :"По времето, когато полет MH17 изгубва контакт, ние установихме, че ракета земя-въздух е била изстреляна от област, контролирана от сепаратистите, в Югоизточна Украйна."
Т.е. следили са района и са зафиксирали пускане на ракета.
Доказателство(спътникова снимка) обаче няма. Защо не знам. Вариантите са два : или САЩ лъжат и са си измислили това пускане на ракета или по някакви причини не искат да публикуват тази снимка.

Второ за маршрута. Не се бях интересувал подробно. Сега потърсих и намерих информация, от която като че ли излиза, че няма нищо необичайно в маршрута :
http://0serg.livejournal.com/146553.html


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssvetozar
Категория: Политика
Прочетен: 779049
Постинги: 485
Коментари: 659
Гласове: 490
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930